Κοτόπουλο με πατάτες γιαχνί
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- λίγο λευκό κρασί
- 3 – 4 φρέσκες ντομάτες περασμένες από το μούλτι
- μερικά ντοματίνια
- 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη (προαιρετικά)
- 4 – 5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κάθε στήθος κοτόπουλο σε 2 – 3 κομμάτια και τα σοτάρουμε καλά με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, ώστε να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με κρασί λευκό, ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες από το μούλτι, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό και σιγοβράζουμε.
- Περνάμε τις πατάτες από το τηγάνι να πάρουν χρώμα.
- Όταν έχει μισοβράσει το κοτόπουλο ρίχνουμε μερικά ντοματίνια και τις πατάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Τέλος ρίχνουμε προαιρετικά λίγη ρίγανη.
oikalyteres-syntages.gr
Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ