18.3 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο με πατάτες γιαχνί

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • λίγο λευκό κρασί
  • 3 – 4 φρέσκες ντομάτες περασμένες από το μούλτι
  • μερικά ντοματίνια
  • 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη (προαιρετικά)
  • 4 – 5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κάθε στήθος κοτόπουλο σε 2 – 3 κομμάτια και τα σοτάρουμε καλά με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, ώστε να πάρει χρώμα.
  2. Σβήνουμε με κρασί λευκό, ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες από το μούλτι, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό και σιγοβράζουμε.
  3. Περνάμε τις πατάτες από το τηγάνι να πάρουν χρώμα.
  4. Όταν έχει μισοβράσει το κοτόπουλο ρίχνουμε μερικά ντοματίνια και τις πατάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Τέλος ρίχνουμε προαιρετικά λίγη ρίγανη.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ