16.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Συστατικά

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 5-6 κλ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • χυμό λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
  • ξύσμα λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κοτόπουλο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα γουδί ή στον κάδο του μούλτι χτυπάμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον κύβο, τη ρίγανη, το μέλι, τν μουστάρδα, το φρέσκο θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στη γάστρα.
  • Προθέτουμε το 1/3 της μαρινάδας που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε και το κοτόπουλο στη γάστρα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα 2/3 της μαρινάδας και το αλείφουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½  ώρα με το καπάκι.
  • Μετά από 1 ½  ώρα αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε για ακόμα 1 ώρα στους 170° C.
  • Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ