18.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο πανέ φούρνου

Συστατικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλου (½ κιλό περίπου),
  • 1 φλ. αλεσμένα αμύγδαλα,
  • 1 κοφτή κουταλιά πάπρικα,
  • ½ κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου,
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλεσμένο κύμινο (αρτυσιά),
  • ½ -1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι καγιέν (ή τσίλι σε σκόνη),
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα,
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C, ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και την αλείφετε με λίγο λάδι.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Κόβετε τα φιλέτα σε μακρόστενα «δάχτυλα» (πλάτους 3-4 εκ. περίπου).

  •  Βήμα 3

    Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα με την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το καγιέν, αλάτι (1 κοφτό κουταλάκι) και πιπέρι.

  •  Βήμα 4

    Βουτάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αβγό και ύστερα τα τυλίγετε στο μίγμα του αμυγδάλου, φροντίζοντας να πιάσουν καλά παντού.

  •  Βήμα 5

    Τα απλώνετε πάνω στο ταψί.

  •  Βήμα 6

    Ψήνετε τα «δάχτυλα» για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρετε.

  •  Βήμα 7

    Αν θέλετε τα συνοδεύετε με σος μουστάρδα-μέλι.

  • Σος μουστάρδα-μέλι
  •  Βήμα 1

    Αναμιγνύετε ½ φλ. μουστάρδα με 4 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και (αν θέλετε) 1 πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ