Συστατικά
- 3 φιλέτα κοτόπουλου (½ κιλό περίπου),
- 1 φλ. αλεσμένα αμύγδαλα,
- 1 κοφτή κουταλιά πάπρικα,
- ½ κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου,
- 1 κοφτό κουταλάκι αλεσμένο κύμινο (αρτυσιά),
- ½ -1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι καγιέν (ή τσίλι σε σκόνη),
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα,
- λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C, ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και την αλείφετε με λίγο λάδι.
- Advertisement - - Βήμα 2
Κόβετε τα φιλέτα σε μακρόστενα «δάχτυλα» (πλάτους 3-4 εκ. περίπου).
- Βήμα 3
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα με την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το καγιέν, αλάτι (1 κοφτό κουταλάκι) και πιπέρι.
- Βήμα 4
Βουτάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αβγό και ύστερα τα τυλίγετε στο μίγμα του αμυγδάλου, φροντίζοντας να πιάσουν καλά παντού.
- Βήμα 5
Τα απλώνετε πάνω στο ταψί.
- Βήμα 6
Ψήνετε τα «δάχτυλα» για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρετε.
- Βήμα 7
Αν θέλετε τα συνοδεύετε με σος μουστάρδα-μέλι.
-
Σος μουστάρδα-μέλι
- Βήμα 1
Αναμιγνύετε ½ φλ. μουστάρδα με 4 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και (αν θέλετε) 1 πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι.