14.8 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο ψητό με μπριάμ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου,
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους μπουκιές,
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες,
  • 3 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί) σε τετράγωνα κομμάτια,
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο + 4 μικρά κλαράκια,
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 250 γρ. ντοματίνια (25 περίπου), κομμένα στα δυο,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Πασπαλίζετε τη μελιτζάνα με αλάτι και την αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να κατεβάσει το νερό της μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα λαχανικά.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Την ξεπλένετε και τη στραγγίζετε.

  •  Βήμα 3

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

  •  Βήμα 4

    Βάζετε τη μελιτζάνα με τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το μισό ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τη μια σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπίπερο σε ένα ταψί του φούρνου και τα ανακατεύετε καλά.

  •  Βήμα 5

    Τα ισιώνετε μέσα στο ταψί και το βάζετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

  •  Βήμα 6

    Στο μεταξύ, ανακατεύετε σε ένα μπολάκι το υπόλοιπο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο με τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο και το ελαιόλαδο.

  •  Βήμα 7

    Κάνετε με ένα κοφτερό μαχαιράκι 4-5 διαγώνιες χαρακιές σε κάθε φιλέτο και τα αλείφετε με το μίγμα.

  •  Βήμα 8

    Τα αλατοπιπερώνετε και τα κρατάτε στην άκρη.

  •  Βήμα 9

    Μετά τα 20 λεπτά ψησίματος, ανακατεύετε μέσα στο ταψί με τα λαχανικά τα ντοματίνια.

  •  Βήμα 10

    Κάνετε χώρο μέσα στο ταψί, τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα και βάζετε πάνω από το καθένα ένα κλαράκι δεντρολίβανο.

  •  Βήμα 11

    Συνεχίζετε το ψήσιμο στο φούρνο για άλλα 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να «καραμελώσουν» ελαφρά τα λαχανικά.

  •  Βήμα 12

    Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και αν θέλετε, το συνοδεύετε με ρύζι.

     

xrysessyntages.com

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ