Συστατικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου,
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους μπουκιές,
- 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες,
- 3 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί) σε τετράγωνα κομμάτια,
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο + 4 μικρά κλαράκια,
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 250 γρ. ντοματίνια (25 περίπου), κομμένα στα δυο,
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Πασπαλίζετε τη μελιτζάνα με αλάτι και την αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να κατεβάσει το νερό της μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Advertisement - - Βήμα 2
Την ξεπλένετε και τη στραγγίζετε.
- Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 4
Βάζετε τη μελιτζάνα με τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το μισό ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τη μια σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπίπερο σε ένα ταψί του φούρνου και τα ανακατεύετε καλά.
- Βήμα 5
Τα ισιώνετε μέσα στο ταψί και το βάζετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Βήμα 6
Στο μεταξύ, ανακατεύετε σε ένα μπολάκι το υπόλοιπο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο με τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο και το ελαιόλαδο.
- Βήμα 7
Κάνετε με ένα κοφτερό μαχαιράκι 4-5 διαγώνιες χαρακιές σε κάθε φιλέτο και τα αλείφετε με το μίγμα.
- Βήμα 8
Τα αλατοπιπερώνετε και τα κρατάτε στην άκρη.
- Βήμα 9
Μετά τα 20 λεπτά ψησίματος, ανακατεύετε μέσα στο ταψί με τα λαχανικά τα ντοματίνια.
- Βήμα 10
Κάνετε χώρο μέσα στο ταψί, τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα και βάζετε πάνω από το καθένα ένα κλαράκι δεντρολίβανο.
- Βήμα 11
Συνεχίζετε το ψήσιμο στο φούρνο για άλλα 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να «καραμελώσουν» ελαφρά τα λαχανικά.
- Βήμα 12
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και αν θέλετε, το συνοδεύετε με ρύζι.