Συστατικά
- 1 κιλό (περίπου) φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους 2 ½ εκ. περίπου,
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού,
- 3 κουταλιές άσπρο ξηρό κρασί,
- 2 κουταλιές ξεφυλλισμένο φρέσκο ή ξηρό θυμάρι,
- 2 φρέσκα κρεμμύδια (όχι κρεμμυδάκια), ο βολβός κομμένος 8 φετάκια,
- 1 κόκκινη + 1 κίτρινη + 1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα 2 ½ εκ. περίπου,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- λάδι για τη σχάρα.
Βήματα
- Βήμα 1
Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το κρασί και το θυμάρι να σμίξουν και βάζετε μέσα το κοτόπουλο και το ανακατεύετε για να πιάσει καλά, παντού.
- Advertisement - - Βήμα 2
Το κρατάτε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Βήμα 3
Τα βγάζετε ½ ώρα πριν τα ψήσετε, για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου.
- Βήμα 4
Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μην βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
- Βήμα 5
Περνάτε το κοτόπουλο πάνω σε καλαμάκια, εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και φετάκια κρεμμυδιού και τα αλατοπιπερώνετε.
- Βήμα 6
Λαδώνετε τη σχάρα και βάζετε απάνω τα σουβλάκια.
- Βήμα 7
Τα ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά.
- Βήμα 8
Τα βγάζετε και τα σερβίρετε αμέσως.