17.5 C
Trikala
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο σουβλάκι με πιπεριές

Συστατικά

  • 1 κιλό (περίπου) φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους 2 ½ εκ. περίπου,
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού,
  • 3 κουταλιές άσπρο ξηρό κρασί,
  • 2 κουταλιές ξεφυλλισμένο φρέσκο ή ξηρό θυμάρι,
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια (όχι κρεμμυδάκια), ο βολβός κομμένος 8 φετάκια,
  • 1 κόκκινη + 1 κίτρινη + 1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα 2 ½ εκ. περίπου,
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • λάδι για τη σχάρα.

Βήματα

  • Βήμα 1

    Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το κρασί και το θυμάρι να σμίξουν και βάζετε μέσα το κοτόπουλο και το ανακατεύετε για να πιάσει καλά, παντού.

    - Advertisement -
  • Βήμα 2

    Το κρατάτε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

  • Βήμα 3

    Τα βγάζετε ½ ώρα πριν τα ψήσετε, για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου.

  • Βήμα 4

    Προθερμαίνετε την  ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μην βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.

  • Βήμα 5

    Περνάτε το κοτόπουλο πάνω σε καλαμάκια, εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και φετάκια κρεμμυδιού και τα αλατοπιπερώνετε.

  • Βήμα 6

    Λαδώνετε τη σχάρα και βάζετε απάνω τα σουβλάκια.

  • Βήμα 7

    Τα ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά.

  • Βήμα 8

    Τα βγάζετε και τα σερβίρετε αμέσως.

xrysessyntages.com

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ