25.6 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κουλούρια δίχρωμα

Υλικά
  • 175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 25 γρ. (2 κουτ. σούπας) μέλι
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους αυγού
  • 450 γρ. (3 ½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 75 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το αυγό, τους κρόκους και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.
Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, στη μισή προσθέτετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένο και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιογενής.
Αφήνετε τις ζύμες σκεπασμένες στο ψυγείο για μια ώρα.
Πλάθετε λεπτά κορδόνια και από τις 2 ζύμες και σχηματίζετε δίχρωμες πλεξούδες τις οποίες κλείνετε σε κουλουράκια ή τις αφήνετε σε μπαστούνια κόβοντας τις άκρες για να τελειώνουν ομοιόμορφα.
Βάζετε τα κουλουράκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με αυγό, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

- Advertisement -

sintages-jotis.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ