24.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κρέμα πιάτου βανίλιας

Συστατικά

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 400 γρ. γάλα
  • 90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αβγό
  • 20 γρ. κορν φλάουρ

Για το σερβίρισμα

- Advertisement -
  • κανέλα, σε σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, 300 γρ. από το γάλα, τη μισή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε αργά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
  • Βάζουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Μοιράζουμε σε τέσσερα μπολάκια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα.
  • Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ