Εκτός από αρνί μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή και με κοτόπουλο. Επίσης, αντί ντομάτα Passata χρησιμοποιήσετε 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες και 1 κουταλιά πάστα ντομάτας.
Συστατικά
1 πακέτο κριθαράκι,
1 κιλό αρνάκι, κομμένο σε κύβους,
1 κονσέρβα (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες,
1 φλ. περαστή ντομάτα Passata,
1 κουταλιά ντοματοπελτέ,
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
½ φλ. ελαιόλαδο,
3 κουταλιές βούτυρο,
1 φύλλο δάφνης,
1 ξυλάκι κανέλας,
½ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο,
αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και το βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κριθαράκι και το βούτυρο.
Βήμα 3
Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και προσθέτετε το κριθαράκι, το βούτυρο και λίγο ζεστό νερό (να σκεπάζει το κριθαράκι).
Βήμα 5
Συνεχίζετε το ψήσιμο με σκεπασμένο το φαγητό για 1 ώρα ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μαλακώσει το κριθαράκι.
Βήμα 6
Κάθε 15 λεπτά ανοίγετε το φαγητό, το ανακατεύετε και το βάζετε στο φούρνο για να γίνει πιο σπυρωτό το κριθαράκι.