14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κριθαράκι με αρνί

Εκτός από αρνί μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή και με κοτόπουλο. Επίσης, αντί ντομάτα Passata χρησιμοποιήσετε 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες και 1 κουταλιά πάστα ντομάτας.

- Advertisement -

Συστατικά
1 πακέτο κριθαράκι,
1 κιλό αρνάκι, κομμένο σε κύβους,
1 κονσέρβα (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες,
1 φλ. περαστή ντομάτα Passata,
1 κουταλιά ντοματοπελτέ,
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
½ φλ. ελαιόλαδο,
3 κουταλιές βούτυρο,
1 φύλλο δάφνης,
1 ξυλάκι κανέλας,
½ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο,
αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και το βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.

Βήμα 2
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κριθαράκι και το βούτυρο.

Βήμα 3
Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Βήμα 4
Στη συνέχεια, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και προσθέτετε το κριθαράκι, το βούτυρο και λίγο ζεστό νερό (να σκεπάζει το κριθαράκι).

Βήμα 5
Συνεχίζετε το ψήσιμο με σκεπασμένο το φαγητό για 1 ώρα ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μαλακώσει το κριθαράκι.

Βήμα 6
Κάθε 15 λεπτά ανοίγετε το φαγητό, το ανακατεύετε και το βάζετε στο φούρνο για να γίνει πιο σπυρωτό το κριθαράκι.

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ