22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μάφιν λεμονιού χωρίς γλουτένη

Αν σας αρέσει να συνοδεύετε τον καφέ σας με μάφιν τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή μάφιν λεμονιού χωρίς γλουτένη.

- Advertisement -

Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/3 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
2/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
2 μεγάλα αβγά
1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλ. τσαγιού μη γαλακτοκομικό γάλαΕκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί για μάφινς.

Προσθέστε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.

Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας την κάθε θήκη περίπου μέχρι τα τρία τέταρτα.

Ψήστε για 18 έως 22 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο ενός μάφιν.

govastileto.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ