19 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μανιτάρια γεμιστά με τυριά

Συστατικά
20 πολύ μεγάλα μανιτάρια,
100 γρ. (1 φλ.) τριμμένο τυρί τσένταρ (Cheddar),
100 γρ. (1 φλ.) τριμμένη μοτσαρέλα,
300 γρ. δανέζικο τυρί μπλε (Danablu ή Danish Blue), λιωμένο με πιρούνι,
50 γρ. (3 ½ κοφτές κουταλιές ή 1/4 του πακέτου) τυρί κρέμα (Cream Cheese)
1 κρόκος,
Λίγος ξηρός βασιλικός,
1 λεμόνι, ο χυμός,
Λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα,
Αλάτι, πιπέρι.
Πικάντικο λάδι:
1-2 καυτερές κόκκινες (ή πράσινες) πιπερίτσες, ξεσποριασμένες και πολύ ψιλοκομμένες,
4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Βήματα
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί του φούρνου. Αφαιρείτε τα κοτσάνια των μανιταριών, τα ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού και τα αλατοπιπερώνετε. Τα απλώνετε στο ταψί με την «κούπα» τους προς τα πάνω και τα ψήνετε για 10-15 περίπου λεπτά στο φούρνο (ή τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι) μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα στραγγίζετε.

- Advertisement -

Βήμα 2
Αναμιγνύετε τα τυριά με τον κρόκο και λίγο ξηρό βασιλικό σε ένα μπολ, τα ζυμώνετε καλά και γεμίζετε με το μίγμα τα μανιτάρια. Τα επιστρέφετε στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν λίγο. Τα σερβίρετε σε 4 πιάτα και τα συνοδεύετε με πικάντικο λάδι.

Βήμα 3
Πικάντικο λάδι: Βάζετε τις πιπερίτσες με το ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και το αφήνετε να αρωματιστεί για 3 τουλάχιστον ώρες.

/xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ