25.6 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μαρμελάδα φράουλας

Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, βάζετε ένα κουταλάκι σε ένα παγωμένο πιατάκι: Αν δεν πήζει ώστε να κρατά το σχήμα της και είναι ρευστή, τότε συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3 λεπτά και επαναλαμβάνετε το τεστ.

Συστατικά
1 κιλό (ή λίγες παραπάνω) ώριμες, αλλά γερές φράουλες, ξεπλυμένες και στεγνωμένες
4 φλ. (800 γρ.) απλή ζάχαρη (δεν χρειάζεται ειδική ζάχαρη για μαρμελάδες)
1/4 φλ. χυμό λεμονιού + 1 κομματάκι φλούδα (1 φέτα από τη μύτη του λεμονιού)
ΒήματαΑφαιρείτε τα κοτσανάκια των φραουλών και τις τεμαχίζετε. Τις βάζετε σε μια λεκάνη και με ένα πιρούνι ή το εργαλείο του  πουρέ, τις λιώνετε όσο μπορείτε καλύτερα. Δεν πειράζει αν μείνουν και μερικά κομματάκια (μην τις περάσετε όμως στο πολυμίξερ ή το μπλέντερ για να γίνουν χυμός!).

- Advertisement -

Τις μετράτε: Πρέπει να έχετε 4 γεμάτα φλιτζάνια. Τις βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη (ζεσταμένη καλύτερα δες Η ζάχαρη, σελ. 19), το λεμόνι και τη φλούδα και τις ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (η ζάχαρη λιώνει πολύ πιο εύκολα αν τη ζεστάνετε πρώτα σε ένα πυρίμαχο μπολ σε χαμηλό φούρνο, στους 120°C).

Δυναμώνετε τη φωτιά και τις βράζετε για 15 περίπου λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσουν ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ξαφρίζοντάς τις μετά τα πρώτα 10 λεπτά και ανακατεύοντάς τις συχνά με ξύλινη κουτάλα. Άμα κρυώσει λίγο τη βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ