25.6 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μαρμελάδα Σύκο

Υλικά
Για κάθε ένα κιλό καθαρισμένα σύκα θέλουμε
1/2 κιλό ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ αν είναι να καταναλωθεί από παιδάκια δεν το βάζουμε
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
χυμό από ένα λεμόνι αν είναι ζουμερό αλλιώς 2 λεμόνια

- Advertisement -

Εκτέλεση
πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα μας πάνω κάτω στην συνέχεια τα κόβουμε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας από πάνω την ζάχαρη και το κονιάκ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες να βγάλουν όλα τα υγρά τους!!!!
όταν περάσει ο χρόνος αναμονής βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε περίπου μια ωρίτσα!!!!!!!!!!!

Στην συνέχεια και αφού βράσουν καλά βάζουμε το ραβδομπλεντερ η στο μουλτι και πολτοποιούμε την μαρμελάδα μας ρίχνουμε το λεμόνι την κανέλα και τα βράζουμε για ακόμα 3 λεπτακια και είναι έτοιμη!!!! την βάζουμε σε βαζάκια καλά πλυμένα και αποστειρωμένα στον φούρνο για 20 λεπτά στους 100 με 120!!!! <<αν δεν είναι πολύ δυνατή η φωτιά η μαρμελάδα μας δεν αφρίζει καθόλου>>

oikalyteres-syntages.gr/

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ