14.1 C
Trikala
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι κιλότο κομμένο μερίδες
  • 3 – 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια
  • 3 πράσινες πιπεριές σε κομμάτια
  • 8 μανιτάρια σαμπινιόν, ξεφλουδισμένα
  • 4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • λίγο χυμό ντομάτας (pummaro)
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 – 5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλατιζουμε το κρέας μας και το περνάμε από το αλεύρι.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το μοσχαράκι.
  3. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  4. Στο ίδιο λάδι τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το μοσχαράκι και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την κανέλα, την πάπρικα, το μπαχάρι και το πιπέρι.
  7. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και αφήνουμε να βράσει για μία ώρα.
  8. Μετά την μία ώρα προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και αφήνουμε να βράσει για ακόμα μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα μας.
  9. Αλατιζουμε 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ