19.4 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Νόστιμη συνταγή για φοβερά κοκάκια

ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι

- Advertisement -

1 ½ φλ. ‏αλεύρι
¾ φλ. ‏ζάχαρη
5 ‏αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
1 ‏βανίλια
για τη γέμιση

¼ φλ. ‏αλεύρι
½ φλ. ‏ζάχαρη
1 φλ. ‏γάλα
3 ‏κρόκους αυγών
για το γλάσο

300 γρ. ‏κουβερτούρα
150 γρ. ‏βούτυρο
½ φλ. ‏νερό
2-3 κουταλιές ‏βούτυρο για το άλειμμα
1 ‏λαδόκολλα
Εκτέλεση
1.Κατ’ αρχήν, χτυπάτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, προκειμένου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τους κρόκους τους χτυπάτε αρχικά μόνους τους και στη συνέχεια τους προσθέτετε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

2.Ακολούθως, στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, τη βουτυρώνετε και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ κάνουμε πάνω της ροζέτες με το μείγμα.

3.Ψήνετε τώρα για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να χρυσίσουν, ενώ παράλληλα ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.

4.Εν συνεχεία, βάζετε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάτε μαζί μέχρι να ασπρίσουν.

5.Προσθέτετε το αλεύρι, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας καλά.

6.Σιγοβράζετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς, ώστε να γίνει κρέμα. Μόλις αυτό συμβεί, την αφήνετε λίγο να κρυώσει.

7.Τώρα αλείφετε με μια κουταλιά κρέμας την επιφάνεια των μισών κοκ, τα οποία σκεπάζετε με τα άλλα μισά.

8.Τέλος, λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό, ανακατεύετε και βουτάτε μέσα στη σοκολάτα την πάνω πλευρά του κάθε κοκ. Τα αφήνετε να κρυώσουν και, αν θέλετε, τα γαρνίρετε μετά με σοκολατένιες γραμμές.

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ