15.5 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο πιο νόστιμος και γρήγορος μπακαλιάρος με το πιο τραγανό κουρκούτι και με την πιο βελούδινη σκορδαλιά

Συστατικά

1,5 κιλό μπακαλιάρο, υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο

- Advertisement -

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα

σπορέλαιο, για τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

κουρκούτι

σκορδαλιά

πατάτες τηγανητές

Μέθοδος Εκτέλεσης

-Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι.
-Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι)
-Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.
-Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. -Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.
-Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
-Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, σως ταρτάρ, σκορδαλιά και φέτες λεμονιού.

thetoc.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ