14.2 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Παγωτό καραμέλα πανεύκολο

Υλικά

  • 500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική, κρύα
  • 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, κρύο
  • 1 βανίλια
Για τη βάση σοκολάτας

  • 350 γρ σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να έχει την υφή γιαουρτιού.
  2. Αναμειγνύουμε το κρύο καραμελωμένο ζαχαρούχο στην κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με μαρίζ ή με το μίξερ.
  3. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τάπερ και το βάζουμε κατάψυξη για όλη την νύχτα.

Για τη βάση σοκολάτας:

- Advertisement -
  1. Παίρνουμε μικρά φορμάκια, βάζουμε με ένα πινέλο στον πάτο και πλάγια σοκολάτα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  2. Τα βγάζουμε, τα ξαναπερναμε με σοκολάτα και τα βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ