Συστατικά
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 800 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- Advertisement -
- φρέσκα μούρα
- μέλι
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ και προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε στην άκρη 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 300 γρ. από το ρόφημα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουμε στύψει καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βάζουμε το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε ποτηράκια ή φόρμες.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 2-3 ώρες να σφίξουν καλά.
- Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, μέλι και φύλλα δυόσμου.