17.1 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πανακότα αμυγδάλου

Συστατικά

Για το σερβίρισμα

- Advertisement -
  • φρέσκα μούρα
  • μέλι
  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ και προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε στην άκρη 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 300 γρ. από το ρόφημα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουμε στύψει καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε ποτηράκια ή φόρμες.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 2-3 ώρες να σφίξουν καλά.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, μέλι και φύλλα δυόσμου.

akispetretzikis.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ