20.9 C
Trikala
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Πανεύκολα νηστίσιμα ροξάκια με σφολιάτα

Υλικά
Για το Σιρόπι
800 γρ ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 ξυλάκι κανέλλας

- Advertisement -

Για τη Ζύμη
1 κουταλάκι μαγιά
150 ml νερό
150 ml σπορέλαιο
1 κουταλιά κακάο
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ καρύδια
1 φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε λοιπόν σε ένα κατσαρολάκι, για 10 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι.

Συνεχίζουμε με τη ζύμη, παίρνοντας ένα μπολ και διαλύοντας την μαγιά στο χλιαρό νερό.

Κατόπιν, προσθέτουμε το λάδι, το κακάο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.

Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη. Έπειτα, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και δουλεύουμε.

Συνεχίζουμε και τοποθετούμε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και την κόβουμε στην μέση.

Παίρνουμε έπειτα την μισή ζύμη και την κάνουμε μπαστούνι. Την τοποθετούμε στο ένα κομμάτι σφολιάτας και τυλίγουμε.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

Έπειτα, κόβουμε το μπαστούνι σε φέτες με πάχος ένα δάχτυλο και πατάμε ελαφρώς.

Τοποθετούμε τα ροξάκια σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι αυτά να ροδίσουν.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ: Όσο είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

Τέλος, αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρουμε.

Τα νηστίσιμα ροξάκια μας είναι έτοιμα για να τα προσφέρουμε! Καλή επιτυχία αν αποφασίσεις να τα κάνεις!

 Δες την συνταγή βήμα προς βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ