Συστατικά
- 12 πανσέτες, χωρίς κόκκαλο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- πιπέρι, φρέσκο
Για τη μαρινάδα
- Advertisement -
- 120 γρ. σάλτσα hoisin
- 120 γρ. σάλτσα σόγιας
- 30 γρ. μηλόξιδο
- 100 γρ. μέλι
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. μείγμα 5 spices
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και κρατάμε ¼ από αυτή σε ένα κατσαρολάκι για να τη χρησιμοποιήσουμε και σαν γλάσο αργότερα.
- Τη μισή από την υπόλοιπη ποσότητα τη βάζουμε σε ένα πλατύ μπολ. Εκεί τοποθετούμε τις πανσέτες μας και τις ανακατεύουμε για να πάει παντού η μαρινάδα.
- Τις αφήνουμε από τρεις ώρες έως και μία ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο για να αρωματιστούν και να πάρουν ωραία γεύση.
- Την επόμενη μέρα βγάζουμε τις πανσέτες από το μπολ και τις σκουπίζουμε με χαρτί ώστε να απομακρύνουμε την περίσσεια της μαρινάδας.
- Ετοιμάζουμε το μπάρμπεκιου ή την ψηστιέρα και ψήνουμε τις πανσέτες για 15-20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Κάθε φορά που θέλουμε να τις γυρίσουμε για να ψηθούν και από την άλλη μεριά τις αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Βάζουμε το κατσαρολάκι με τη μαρινάδα που φυλάξαμε στην άκρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και, αφού πάρει βράση, το αφήνουμε για 5-8 λεπτά ακόμη (προσέχοντας να μην καεί), μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Περιχύνουμε τις πανσέτες με το γλάσο, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.