18.5 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Πασχαλινά κουλουράκια

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (250γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 1 φλ. ζάχαρη,
  • 1 αυγό,
  • 1/3 φλ. γάλα,
  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ½ φλιτζάνι ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Βάζετε το αυγό και χτυπάτε. Ρίχνετε το γάλα, ανακατεύετε και σταματάτε το μίξερ.

  •  Βήμα 3

    Μαζεύετε με μία σπάτουλα το μίγμα που έμεινε στα τοιχώματα, αλλάζετε εξάρτημα στο μίξερ, βάζετε το γάντζο ζύμης και προσθέτετε σε μέτρια ταχύτητα κουταλιά – κουταλιά το μίγμα αλευριού.

  •  Βήμα 4

    Σταματάτε το μίξερ και πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C και στρώνετε αντικολλητική λαδόκολλα σε 2 ταψιά ή λαμαρίνες. Βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.
    Πασπαλίζετε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα πλάσετε τη ζύμη.Την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστά. Με κουπ πατ (καλούπια για μπισκότα) σε σχήμα πασχαλινών φιγούρων και διαστάστεις περίπου 5Χ3εκ. κόβετε τα μπισκότα. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μέγεθος κουπ πατ θέλετε, απλά θα αυξήσετε ή θα μειώσετε το χρόνο ψησίματος).

  •  Βήμα 5

    Πλάθετε ξανά τη ζύμη που περισσεύει και φτιάχνετε μπισκότα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βουτάτε την πάνω πλευρά των μπισκότων  στη ζάχαρη και τα τοποθετείτε στο ταψί αφήνοντας 1-2 εκ. περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

     

xrysessyntages.com/

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ