22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πένες με γαρίδες

Συστατικά

  • 300 γρ. πένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό γαρίδες, Νο1
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. ούζο
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό
  • 100 γρ. ταχίνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

- Advertisement -
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τις και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι ολόκληρες τσίλι πιπεριές μαζί με τις σκελίδες σκόρδο και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μίξερ τις πιπεριές τσίλι και τα σκόρδο, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό, το ταχίνι και χτυπάμε καλά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ.
  • Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού. Αν το μείγμα μας είναι αρκετά πηχτό προσθέτουμε 1 κουτάλα της σούπας νερό από τις πένες και ανακατεύουμε. Βάζουμε της γαρίδες και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.

akispetretzikis.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ