Συστατικά
- 600γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε μικρούς κύβους για σουβλάκια,
- 1 κουταλάκι ρίγανη,
- 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο,
- 1 κουταλάκι μέλι,
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 κουταλάκι σουμάκι,
- ½ φλ. Hellmann’s Βrazilian Spicy Churrasco Sauce (και επιπλέον για το σερβίρισμα),
- 2 πράσινες πιπεριές,
- 2 κρεμμύδια,
- 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Μουλιάζετε ξύλινα σουβλάκια σε κρύο νερό για να μην καούν κατά το ψήσιμο.
- Advertisement - - Βήμα 2
Τα σκουπίζετε πολύ καλά.
- Βήμα 3
Σε ένα μπολ βάζετε τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το μέλι, το ελαιόλαδο, το σουμάκι, τη Hellmann’s Βrazilian Spicy Churrasco Sauce , το αλάτι και το πιπέρι.
- Βήμα 4
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το κρέας.
- Βήμα 5
Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί το σουβλάκι για 2-3 ώρες.
- Βήμα 6
Το βγάζετε από το ψυγείο μισή ώρα πριν να το ψήσετε.
- Βήμα 7
Παράλληλα, ξεπλένετε τις πιπεριές, τις μοιράζετε στα 4, και τις κόβετε σε τετραγωνάκια.
- Βήμα 8
Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στη μέση, σε χοντρές φέτες και μετά σε μικρά τετραγωνάκια.
- Βήμα 9
Περνάτε ένα κομμάτι κρέας στα ξύλινα σουβλάκια, μετά ένα κομμάτι πιπεριά, κρεμμύδι και επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να γεμίσουν τα ξύλινα σουβλάκια.
- Βήμα 10
Ψήνετε στα κάρβουνα ή ζεστή ψησταριά ή σε ένα τηγάνι – σχάρα για 10-15 λεπτά αλείφοντας με τη μαρινάτα.
- Βήμα 11
Σερβίρετε τα σουβλάκια με επιπλέον Hellmann’s Βrazilian Spicy Churrasco Sauce.