21.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πικάντικη ψαρόσουπα

Συστατικά
4 μέτριες γαρίδες,
1 κομμάτι φιλέτο σολομού (120 γρ. περίπου) κομμένο σε 8 μικρούς κύβους,
4 μικρά χτένια,
1 μικρό καλαμαράκι βρασμένο,
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
6 κουταλιές (90 ml) ούζο,
1 κουταλιά πράσινο κολοκυθάκι περασμένο από μέτριο τρίφτη (σαν λεπτά μπαστουνάκια),
1 κουταλιά καρότο περασμένο από μέτριο τρίφτη (σαν λεπτά μπαστουνάκια),
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 μικρή κόκκινη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη,
4 φλιτζάνια ζωμός
1 καυτερή πράσινη ή κόκκινη πιπερίτσα,
Μερικά φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Αλάτι, πιπέρι.
Ζωμός:
Τα κεφάλια και οι φλούδες των γαρίδων,
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα,
1 καρότο ξεφλουδισμένο, σε φετάκια,
1 κλωνάρι σέλινο, 3-4 κλωνάρια μαϊντανού,
2 φύλλα δάφνης, 1 κουταλάκι σπόροι μαύρου πιπεριού,
Αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα το ζωμό: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε 5 φλ. νερό και όταν το μίγμα κοχλάσει προσθέτετε μέσα το καλαμαράκια και τα σιγοβράζετε όλα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για ½ περίπου ώρα. Σουρώνετε το μίγμα, ξεχωρίζετε το καλαμαράκι και το κόβετε σε μπουκίτσες. Μετράτε το ζωμό: Πρέπει να έχετε 4 φλ. (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό).

- Advertisement -

Βήμα 2
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τις ξεφλουδισμένες γαρίδες, το σολομό, τα χτένια, το βρασμένο καλαμαράκι και το κρεμμύδι. Τα ανακατεύετε σιγά-σιγά και ρίχνετε το ούζο. Μόλις αρχίσει να εξατμίζεται προσθέτετε τη ντομάτα και το ζωμό. Τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέτετε το καυτό πιπέρι, το καρότο και το κολοκυθάκι. Αλατοπιπερώνετε και τα σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά.Ελέγχετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε τη σούπα γαρνιρισμένη με φυλλαράκια κόλιανδρου.

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ