22.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πλεξίδα με λουκάνικα – Πρέπει να την δοκιμάσετε

ΥΛΙΚΑ
3 φλ αλευρι γ.ο.χ
1 φακ μαγια
100 ml σπορέλαιο
1 ποτ γάλα χλιαρό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 αυγό
Λίγο γάλα για αλειμμα
Μαυρο σουσάμι

- Advertisement -

Γέμιση
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Λουκάνικα φρανκφούρτης
Ντοματίνια
Κετσαπ
Πιπέριά
Γκούντα σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα με το λάδι και την μαγιά.

Ανακατέυουμε καλά ρίχνουμε το αλάτι την ζάχαρη και το αυγό.

Ανακατέυουνε καλά και ρίχνουνε το αλέυρι και ζυμώνουμε μεχρι να έχουμε ενα ελαστικό ζυμαράκι.

Σκεπαζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Σε ενα ταψάκι βαζουμε λαδόκολα και απλώνουμε το ζυμαράκι.

Βάζουμε στο κεντρο κετσαπ κασέρι τριμμένο τα λουκάνικα σε ροδέλες πιπεριά ντοματίνια και τελος κομματάκια γκουντα.

Χαράζουμε τα πλαινά της ζύμης και κλείνουμε σταυρωτα.

Αλείφουμε με το γάλα και βαζουμε μαυρο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 μεχρι να ροδίσει!

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ