16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πολύ ωραίο και αρωματικό Λικέρ αρμπαρόριζας με κόκκινο κρασί

Υλικά:
1 λίτρο κόκκινο κρασί ημίγλυκο
300 γρ, ζάχαρη
1 ματσάκι φύλλα αρμπαρόριζας
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 καρφάκια γαρίφαλο
1 μεγάλη κουταλιά μέλι

- Advertisement -

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρασί και τη ζάχαρη ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη, δεν θέλουμε να βράζει…αλλιώς θα εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα αρωματικά, και το μέλι, πλένουμε καλά τα φύλλα της αρπμαρόριζας και τα προσθέτουμε στο κρασί.

Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 1 από το 9 σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε 30 λεπτά να δέσουν τα αρώματα!

Αφήνουμε να κρυώσει το ποτό και το μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζω, όσο περνάνε οι μέρες το άρωμα του γίνετε μεθυστικό…μετά το πέρας 10-15 ημερών, το στραγγίζουμε, και το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ