22.8 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πολύχρωμη και χορταστική Πολυσαλάτα της στιγμής

Υλικά
1 μικρό μαρούλι καθαρισμένο και καλά πλυμένο
φύλλα από γαλλική σαλάτα ή ότι άλλα πράσινα λαχανικά έχουμε καλά πλυμένα
στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο κομμένο σε μικρές μπουκιές ή ζαμπόν ή φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή κ.α.
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 κόκκινο μήλο καλά πλυμένο
χυμό από ένα λεμόνι (για το μήλο)
1 αγγούρι ή ένα τρυφερό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
τρυφερά μπουκέτα μπρόκολο
καρότο σε λεπτές λωρίδες
1/3 φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες ή κράνμπερυ
1 πολύ μικρό κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αμύγδαλα ωμά ψιλοκομμένα
λίγους ηλιόσπορους
μερικές ρόγες σταφύλι
1/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο ή απλό ξίδι ή μπαλσάμικο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι.
Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε υλικά σύμφωνα με την προτίμησή μας και με το τι θα βρούμε στο ψυγείο. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μικρούς κύβους από τυριά και κρουτόν ή παξιμάδια σπασμένα με το χέρι για να την κάνουμε πιο χορταστική.
Εκτέλεση
Κόβουμε το μαρούλι και τη γαλλική σαλάτα ή όποιο άλλο φυλλώδες πράσινο λαχανικό έχουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια (με τη φλούδα), αφού τα έχουμε περιλούσει με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Ρίχνουμε στη σαλατιέρα και τα υπόλοιπα υλικά.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: Σε ένα βαζάκι ή σέϊκερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και ανακινούμε πάρα πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά, απαλά. Η πολυσαλάτα μας είναι έτοιμη!

- Advertisement -

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ