17.7 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πως να φτιάξετε λαχταριστό ψωμί από πατάτα με ζαμπόν και τυρί

ΥΛΙΚΑ

- Advertisement -

750 γρ. πατάτες, βρασμένες
150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
1 αυγό, μεσαίο
2 κ.γ. ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
4 φέτες ζαμπόν
8 φέτες τυρί του τοστ
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

 

Για το σερβίρισμα

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε της πατάτες και τις σπάμε εντελώς με ένα πιρούνι ή με μία πρέσα πατάτας.

‘Έπειτα, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το αυγό, τη ρίγανη και τη πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, το χωρίζουμε στα 8, ισομερώς. Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τα χέρια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο σχήμα 13×11 εκ.

Καλύπτουμε τα μισά κομμάτια με 1 φέτα ζαμπόν και 2 φέτες τυρί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια, προσέχοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα ψωμάκια πατάτας για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και σερβίρουμε.

olagiatingunaika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ