Συστατικά
- 2 μέτρια, ή 1 μεγάλο πεπόνι (1½ κιλό περίπου),
- 250 γρ. προσούτο, κομμένο σε λεπτές φέτες, μοιρασμένες.
- Παραλλαγή:
- Προσούτο και πεπόνι με ντρέσινγκ
- Μπορείτε, αν θέλετε, να ραντίσετε τα πιάτα με ντρέσινγκ:
- Υλικά:
- 1 κουταλάκι μέλι,
- 1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα τύπου Dijon,
- 60 ml (4 κουταλιές) χυμό λάιμ ή λεμόνι,
- 120 ml (8 κουταλιές) ελαιόλαδο,
- αλάτι και πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Κόβετε τα πεπόνια σε 12 ροδέλες, αφαιρείτε τη φλούδα και τα σπόρια τους και τις βάζετε σε 4 πιάτα.
- Advertisement - - Βήμα 2
Στο κέντρο κάθε ροδέλας βάζετε 2-3 μισές φέτες προσιούτο και σερβίρετε αμέσως. (Μπορείτε να κόψετε το πεπόνι σε ότι σχήμα θέλετε, όπως για παράδειγμα σε μακρόστενα φετάκια και να τα τυλίξετε με ολόκληρες φέτες προσούτο).
- Βήμα 3
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι, το κλείνετε στεγανά, το κουνάτε δυνατά μέχρι να σμίξουν τα υλικά και ραντίζετε τις σαλάτες.