20.8 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ψάρι γλώσσα με καταπληκτικό κουρκούτι

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο γλώσσες κατεψυγμένες Το ίδιο ισχύει και για φρέσκες
λάδι για το τηγάνισμα

- Advertisement -

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
1 μπύρα μικρή
αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας παχύς χυλός
1 αυγό
λίγο αλάτι

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Ξεπαγώνουμε τις γλώσσες ,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το κουρκούτι.Αν προτιμήσετε φρέσκες καθαρίζουμε και πλένουμε καλά.
Τις αλατίζουμε λίγο.

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Σε ένα μπώλ αδειάζουμε το κουτάκι με την μπύρα,ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός λίγο πηχτός,προσθέτουμε και λίγο αλάτι, και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά .Προσθέτουμε και τον κρόκο του αυγού ΜΟΝΟ [κρατάμε το ασπράδι σε ένα βαθύ πιάτο] και ξαναανακατεύουμε .
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα με τον αυγοδάρτη [αφού τον έχουμε ξεπλύνει] και ξαναανακατεύουμε [φανταστικό κουρκούτι τραγανό ,χρησιμοποιήστετο για όλα τα ψάρια σε φιλέτα]Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί ,μην κάψει και αρπάξουν βουτάμε το ψάρι μέσα και τηγανίζουμε ,κάθε φορά που θα βγάζουμε τηγανισμένα τα τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και μετά σε πιατέλα.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ