13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ψαρονέφρι με κρασί και μουστάρδα

Συστατικά

  • 2 χοιρινά φιλετάκια (γύρω στα 750 γρ.) καθαρισμένα από τις ίνες και τις πετσούλες τους,
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 φλ. βερμούτ (Martini π.χ.)
  • ή άσπρο ξηρό κρασί
  • 3 κοφτές κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο εσαλότ (Shallot, μικρό ροζ κρεμμύδι) ή κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένα σκόρδα
  • 3 κοφτές κουταλιές μουστάρδα με σπόρους μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι ξεφυλλισμένο θυμάρι
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και αλατοπιπερώνετε το κρέας.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ζεσταίνετε ένα πολύ μεγάλο, βαρύ τηγάνι στη φωτιά και λιώνετε μέσα 1 κοφτή κουταλιά από το βούτυρο.

  •  Βήμα 3

    Στριφογυρίζετε το τηγάνι για να πάει το βούτυρο με το λάδι παντού και κοκκινίζετε μέσα τα φιλετάκια, μέχρι να ροδίσουν καλά, από όλες της πλευρές.

  •  Βήμα 4

    Τα βγάζετε και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί.

  •  Βήμα 5

    Το βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε για 30-40 περίπου λεπτά γυρίζοντάς τα μια φορά ή μέχρι που όταν τα τρυπάτε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο τα υγρά που βγάζουν να είναι διαυγή και όχι ροζ.

  •  Βήμα 6

    Βγάζετε το κρέας από το φούρνο σε σανίδα κοπής και το κρατάτε για 5-10 λεπτά σκεπασμένο χαλαρά με αλουμινόχαρτο, πριν το κόψετε.

  • Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα:
  •  Βήμα 1

    Προσθέτετε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο και σοτάρετε μέσα, σε μέτρια/χαμηλή φωτιά το εσαλότ και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.

  •  Βήμα 2

    Προσθέτετε το βερμούτ (ή το κρασί) και ξύνετε με ξύλινο κουτάλι τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσει ότι τυχόν απέμεινε κολλημένο εκεί.

  •  Βήμα 3

    Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά για να ελαττωθεί κατά το 1/3 περίπου.

  •  Βήμα 4

    Ανακατεύετε μέσα τη μουστάρδα, το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος.

  •  Βήμα 5

    Μόλις κοχλάσει ξανά η σος, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ελέγχετε το αλατοπίπερο.

  •  Βήμα 6

    Σερβίρετε τα φιλετάκια σε φετάκια περιχύνοντάς τα με τη σος τους.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ