Δοκιμάστε τα είναι πολύ νόστιμα και αρωματικά!!
- Advertisement -
6 κυδώνια
3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 και 1/2 του τσαγιού νερό
χυμό από μισό ρόδι -προαιρετικά –
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
2 ξυλάκια κανέλα
λίγα γαρυφαλλάκια
λίγα σποράκια από το κυδώνι
Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια.
Τα κόβουμε στη μέση και τα καθαρίζουμε εσωτερικά.
Τα βάζουμε στη σειρά σε ταψάκι ή πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι το οποίο το έχουμε ετοιμάσει με τα αναγραφόμενα παραπάνω υλικά τα οποία τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού να λιώσει η ζάχαρη.
Τα ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.