22.1 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ψητές σουπιές

Συστατικά

Για τις πατάτες

- Advertisement -
  • 1 κιλό πατάτες
  • 250 γρ. νερό
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά

Για τις σουπιές

  • 500 γρ. σούπιες, καθαρισμένες
  • 1 κ.γ. νοστιμιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • λεμόνι, σε φέτες
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις πατάτες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Για τις σουπιές

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Απλώνουμε τις σουπιές στον πάγκο εργασίας μας και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι χιαστί στην εσωτερική επιφάνεια.
  • Κόβουμε και τα πλοκάμια και σε μικρά κομμάτια και απλώνουμε τη νοστιμιά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τις σουπιές σε δόσεις στο καυτό τηγάνι με το σημείο που χαράξαμε τις σουπιές και ψήνουμε 1-2 συνολικά την κάθε δόση.
  • Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, μαϊντανό, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ