16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ροδέλες µε τυρί

Συστατικά

  • 350 γρ. (1 3/4 πακέτο) τυρί κρέµα (cream cheese) σε θερµοκρασία δωµατίου,
  • 1 φλ. τριµµένη παρµεζάνα,
  • 1 κουταλιά ρίγανη,
  • 2/3 φλ. (200 γρ. περίπου) πέστο λιαστής ντοµάτας (Pesto Rosso) ή πουρές ελιάς,
  • 1 φύλλο ζύµης σφολιάτας ξεπαγωµένο.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε σε ένα µπολ το τυρί κρέµα και το χτυπάτε µε το σύρµα να µαλακώσει καλά.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ύστερα, προσθέτετε την παρµεζάνα και το µισό πέστο λιαστής ντοµάτας (1/3 φλ.) ή πουρέ ελιάς, τη ρίγανη και τα ανακατεύετε καλά.

  •  Βήμα 3

     Απλώνετε το φύλλο της ζύµης και το αλείφετε µε το υπόλοιπο πέστο.

  •  Βήμα 4

    Ύστερα, απλώνετε πάνω το µίγµα των τυριών και ξεκινώντας από τη µακριά πλευρά τυλίγετε τη ζύµη σε σφικτό ρολό.

  •  Βήμα 5

    Κόβετε το ρολό στη µέση.

  •  Βήμα 6

    Τυλίγετε τα ρολά στεγανά σε αλουµινόχαρτο ή πλαστική µεµβράνη και τα βάζετε στην κατάψυξη για ½ περίπου ώρα ή µέχρι να παγώσουν αρκετά και να γίνουν σκληρά για να κόβονται εύκολα.

  •  Βήμα 7

    Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C.

  •  Βήμα 8

    Βγάζετε ένα ρολό από το φούρνο, το ξετυλίγετε και το κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου.

  •  Βήμα 9

    Τις απλώνετε αραιά πάνω σε 2 ταψιά του φούρνου ντυµένα µε αντικολλητική λαδόκολλα και τις ψήνετε για 15 περίπου λεπτά, µέχρι να ροδίσουν.

  •  Βήμα 10

    Συνεχίζετε µε τις υπόλοιπες ροδέλες και το δεύτερο ρολό. Τις σερβίρετε ζεστές (ή ξαναζεσταµένες).

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ