Συστατικά
- 350 γρ. (1 3/4 πακέτο) τυρί κρέµα (cream cheese) σε θερµοκρασία δωµατίου,
- 1 φλ. τριµµένη παρµεζάνα,
- 1 κουταλιά ρίγανη,
- 2/3 φλ. (200 γρ. περίπου) πέστο λιαστής ντοµάτας (Pesto Rosso) ή πουρές ελιάς,
- 1 φύλλο ζύµης σφολιάτας ξεπαγωµένο.
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε σε ένα µπολ το τυρί κρέµα και το χτυπάτε µε το σύρµα να µαλακώσει καλά.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ύστερα, προσθέτετε την παρµεζάνα και το µισό πέστο λιαστής ντοµάτας (1/3 φλ.) ή πουρέ ελιάς, τη ρίγανη και τα ανακατεύετε καλά.
- Βήμα 3
Απλώνετε το φύλλο της ζύµης και το αλείφετε µε το υπόλοιπο πέστο.
- Βήμα 4
Ύστερα, απλώνετε πάνω το µίγµα των τυριών και ξεκινώντας από τη µακριά πλευρά τυλίγετε τη ζύµη σε σφικτό ρολό.
- Βήμα 5
Κόβετε το ρολό στη µέση.
- Βήμα 6
Τυλίγετε τα ρολά στεγανά σε αλουµινόχαρτο ή πλαστική µεµβράνη και τα βάζετε στην κατάψυξη για ½ περίπου ώρα ή µέχρι να παγώσουν αρκετά και να γίνουν σκληρά για να κόβονται εύκολα.
- Βήμα 7
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Βήμα 8
Βγάζετε ένα ρολό από το φούρνο, το ξετυλίγετε και το κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου.
- Βήμα 9
Τις απλώνετε αραιά πάνω σε 2 ταψιά του φούρνου ντυµένα µε αντικολλητική λαδόκολλα και τις ψήνετε για 15 περίπου λεπτά, µέχρι να ροδίσουν.
- Βήμα 10
Συνεχίζετε µε τις υπόλοιπες ροδέλες και το δεύτερο ρολό. Τις σερβίρετε ζεστές (ή ξαναζεσταµένες).