Συστατικά
- 12 μικρές πίτες τορτίγια ή 6 μεγάλες,
- 12 φέτες (στρογγυλές καλύτερα) ζαμπόν,
- 12 φέτες τυρί για τοστ (οποιοδήποτε είδος),
- 4 μέτριες κόκκινες σφικτές ντομάτες, κομμένες σε 6 πολύ λεπτές ροδέλες η καθεμιά (πετάτε τις άκρες),
- 12 μαρουλόφυλλα (καλύτερα από σγουρό μαρούλι με μαλακά φύλλα),
- 6 ½ κοφτές κουταλιές (100 γρ.) ξεπαγωμένο βούτυρο,
- 1 κουταλιά κετσάπ,
- ½ κουταλάκι μουστάρδα.
Βήματα
- Βήμα 1
Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι με πιρούνι το βούτυρο με το κετσάπ και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αλείφετε τη μια πλευρά των τορτίγια.
- Advertisement - - Βήμα 2
Κόβετε τα μαρουλόφυλλα (να μην έχουν σκληρά «νεύρα») και τα απλώνετε πάνω.
- Βήμα 3
Ύστερα, βάζετε από 2 φετάκια ντομάτα (4 για τις μεγάλες τορτίγια), ζαμπόν και τυρί (από 2 φέτες για τις μεγάλες τορτίγια) και τις τυλίγετε σφικτά σε ρολά.
- Βήμα 4
Τυλίγετε σφικτά κάθε ρολό σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα κρατάτε στο ψυγείο μέχρι ½ ώρα πριν το σερβίρισμα (τα βγάζετε για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου).
- Βήμα 5
Όταν θα τα σερβίρετε, τα ξετυλίγετε και κόβετε στη μέση κάθε ρολό (ή στα τέσσερα τα μεγάλα).