11.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ρολά-σάντουιτς με τορτίγια

Συστατικά

  • 12 μικρές πίτες τορτίγια ή 6 μεγάλες,
  • 12 φέτες (στρογγυλές καλύτερα) ζαμπόν,
  • 12 φέτες τυρί για τοστ (οποιοδήποτε είδος),
  • 4 μέτριες κόκκινες σφικτές ντομάτες, κομμένες σε 6 πολύ λεπτές ροδέλες η καθεμιά (πετάτε τις άκρες),
  • 12 μαρουλόφυλλα (καλύτερα από σγουρό μαρούλι με μαλακά φύλλα),
  • 6 ½ κοφτές κουταλιές (100 γρ.) ξεπαγωμένο βούτυρο,
  • 1 κουταλιά κετσάπ,
  • ½ κουταλάκι μουστάρδα.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι με πιρούνι το βούτυρο με το κετσάπ και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αλείφετε τη μια πλευρά των τορτίγια.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Κόβετε τα μαρουλόφυλλα (να μην έχουν σκληρά «νεύρα») και τα απλώνετε πάνω.

  •  Βήμα 3

    Ύστερα, βάζετε από 2 φετάκια ντομάτα (4 για τις μεγάλες τορτίγια), ζαμπόν και τυρί (από 2 φέτες για τις μεγάλες  τορτίγια) και τις τυλίγετε σφικτά σε ρολά.

  •  Βήμα 4

    Τυλίγετε σφικτά κάθε ρολό σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα κρατάτε στο ψυγείο μέχρι ½ ώρα πριν το σερβίρισμα (τα βγάζετε για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου).

  •  Βήμα 5

    Όταν θα τα σερβίρετε, τα ξετυλίγετε και κόβετε στη μέση κάθε ρολό (ή στα τέσσερα τα μεγάλα).

     

/xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ