16.4 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Σάντουιτς με μανιτάρια

Υλικά:

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανιτάρια, λευκά
  • 70 γρ. κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, ψιλό
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Μαϊντανό
  • 1 φρατζόλα, χωριάτικη
  • Μαγιονέζα
  • Ντομάτες σε φέτες ή λιαστές ντομάτες
  • Φύλλα μαρουλιού
  • Flakes γραβιέρας

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
  3. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.
  4. Παράλληλα καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  5. Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  6. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σβήνουμε με κρασί.
  7. Μόλις εξατμιστεί τραβάμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  8. Παίρνουμε την φρατζόλα μας και την ανοίγουμε οριζόντια στην μέση.
  9. Αλείφουμε με μαγιονέζα, βάζουμε μερικές φέτες ντομάτας, φύλλα μαρουλιού, flakes γραβιέρας, την γέμισή μας και σερβίρουμε.

Tips:

  1. Μπορούμε να βάλουμε αντί για flakes γραβιέρας μέσα στο σάντουιτς, τριμμένη γραβιέρα μέσα στα μανιτάρια έτσι ώστε να λιώσει το τυρί.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ