Υλικά:
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. μανιτάρια, λευκά
- 70 γρ. κόκκινο κρασί
- Αλάτι, ψιλό
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- Μαϊντανό
- 1 φρατζόλα, χωριάτικη
- Μαγιονέζα
- Ντομάτες σε φέτες ή λιαστές ντομάτες
- Φύλλα μαρουλιού
- Flakes γραβιέρας
Εκτέλεση:
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.
- Παράλληλα καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σβήνουμε με κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί τραβάμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε την φρατζόλα μας και την ανοίγουμε οριζόντια στην μέση.
- Αλείφουμε με μαγιονέζα, βάζουμε μερικές φέτες ντομάτας, φύλλα μαρουλιού, flakes γραβιέρας, την γέμισή μας και σερβίρουμε.
Tips:
- Μπορούμε να βάλουμε αντί για flakes γραβιέρας μέσα στο σάντουιτς, τριμμένη γραβιέρα μέσα στα μανιτάρια έτσι ώστε να λιώσει το τυρί.
oikalyteres-syntages.gr
Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ