22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σοκολατάκια με φουντούκια στο Thermomix

Συστατικά

  • 75 γρ. φουντούκια
  • 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια
  • 90 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη, σε κομμάτια
  • 10 γρ. κακάο
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
  • Για την επικάλυψη
  • 180 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη, σε κομμάτια
  • 20 γρ. λάδι καρύδας

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε στον κάδο του Thermomix τα φουντούκια με τη ζάχαρη. – αλέθετε, 10 δευτ./ ταχ. 6

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Προσθέτετε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και λιώνετε στο Thermomix, 2 λεπτα/80 C/ταχ.2

  •  Βήμα 3

    Βάζετε τις σοκολάτες και λιώνετε στο Thermomix, 2 λεπτά/50 C/ταχ. 2,5

  •  Βήμα 4

    Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά – κτυπάτε, 30 δευτ./ταχ. 2,5

  •  Βήμα 5

    Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 10 Χ20 εκατοστών. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και μετά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

  • Για την επικάλυψη
  •  Βήμα 1

     

    Βάζετε στον κάδο του Thermomix 140 γρ. σοκολάτα – κόβετε 5 δευτ./ταχ. 9 και μετά λιώνετε, 4 λεπτά/50 C/ταχ. 2

  •  Βήμα 2

    Προσθέτετε τα υπόλοιπα 40 γρ. σοκολάτα στον κάδο του Thermomix – κτυπάτε, 1 λεπτό/ταχ.2

  •  Βήμα 3

    Για να φτιάξετε τα σοκολατάκια, βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και το κόβετε με ένα μαχαίρι σε τετραγωνάκια 2 Χ 2 εκατοστών περίπου. Ακουμπάτε τα σοκολατάκια σε ένα δίσκο και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα.

  •  Βήμα 4

    Βουτάτε τα κρύα σοκολατάκια στην επικάλυψη και τα τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με πλαστική μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε τα διακοσμείτε με μισό φουντούκι (πριν να στεγνώσουν) ή με λιωμένη λευκή σοκολάτα (αφού στεγνώσουν). Διατηρούνται στο ψυγείο.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ