Συστατικά
- 75 γρ. φουντούκια
- 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ βούτυρο ανάλατο
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια
- 90 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη, σε κομμάτια
- 10 γρ. κακάο
- 20 γρ. κονιάκ
- 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
-
Για την επικάλυψη
- 180 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη, σε κομμάτια
- 20 γρ. λάδι καρύδας
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε στον κάδο του Thermomix τα φουντούκια με τη ζάχαρη. – αλέθετε, 10 δευτ./ ταχ. 6
- Advertisement - - Βήμα 2
Προσθέτετε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και λιώνετε στο Thermomix, 2 λεπτα/80 C/ταχ.2
- Βήμα 3
Βάζετε τις σοκολάτες και λιώνετε στο Thermomix, 2 λεπτά/50 C/ταχ. 2,5
- Βήμα 4
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά – κτυπάτε, 30 δευτ./ταχ. 2,5
- Βήμα 5
Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 10 Χ20 εκατοστών. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και μετά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
-
Για την επικάλυψη
- Βήμα 1
Βάζετε στον κάδο του Thermomix 140 γρ. σοκολάτα – κόβετε 5 δευτ./ταχ. 9 και μετά λιώνετε, 4 λεπτά/50 C/ταχ. 2
- Βήμα 2
Προσθέτετε τα υπόλοιπα 40 γρ. σοκολάτα στον κάδο του Thermomix – κτυπάτε, 1 λεπτό/ταχ.2
- Βήμα 3
Για να φτιάξετε τα σοκολατάκια, βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και το κόβετε με ένα μαχαίρι σε τετραγωνάκια 2 Χ 2 εκατοστών περίπου. Ακουμπάτε τα σοκολατάκια σε ένα δίσκο και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα.
- Βήμα 4
Βουτάτε τα κρύα σοκολατάκια στην επικάλυψη και τα τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με πλαστική μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε τα διακοσμείτε με μισό φουντούκι (πριν να στεγνώσουν) ή με λιωμένη λευκή σοκολάτα (αφού στεγνώσουν). Διατηρούνται στο ψυγείο.