16.5 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Σουφλέ με κολοκυθάκια και φέτα

Συστατικά
5 μεγάλα κολοκυ-θάκια,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 μέτριo ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 συσκευασία (200 γρ.) θρυμματισμένη φέτα,
1 φλ. καλαμποκάλευρο,
10 αβγά,
7-8 ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο,
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
1 φλ. γάλα,
αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
Βήμα 1
Ξεπλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στη χοντρή μεριά του τρίφτη.

- Advertisement -

Βήμα 2
Τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζετε για να βγάλουν τα υγρά τους.

Βήμα 3
Τα αφήνετε για 10-15 λεπτά και μετά τα στύβετε καλά.

Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Βήμα 5
Στη συνέχεια, βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά, ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι.

Βήμα 6
Ακολούθως, προσθέτετε τα κολοκυθάκια και αφήνετε να τσιγαριστούν.

Βήμα 7
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο.

Βήμα 8
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το γάλα, το δυόσμο, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 9
Ρίχνετε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και σκορπάτε στην επιφάνεια τη φέτα.

Βήμα 10
Ψήνετε το σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ