13 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σουφλέ ζυμαρικών με πένες

Υλικά

  • 1 και 1/4 πακέτο πένες
  • 500 γρ. σάλτσα τύπου πουμαρό
  • 330 ml κρέμα γάλακτος + 330ml επιπλέον
  • 1 πακέτο τριμμένο γκούντα
  • 1 πακέτο τριμμένο ρεγκάτο
  • 1 πακέτο τριμμένο κεφαλοτύρι
  • πράσινη πιπεριά σε φετάκια (όση θέλουμε)
  • πιπεριά Φλωρίνης φετάκια (όση θέλουμε)
  • 1 κανονική κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 100γρ μπέικον κομματάκια
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • λίγο λάδι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κουταλάκι κύμινο

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
  2. Αφού έχουν αρχίσει να μαραίνονται, ρίχνουμε το μπέικον να τσιγαριστεί.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε 5′ να εξατμιστεί.
  4. Στη συνέχεια βάζουμε τη σάλτσα, την κρέμα γάλακτος και όλα τα μπαχαρικά.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σιγοβράζουμε για 15′.
  6. Αφού έχουμε βράσει τις πένες, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα, τα τριμμένα τυριά σε ποσότητα της αρεσκείας σας (αν και καλό είναι να είναι μισή κούπα από το καθένα) και ανακατεύουμε.
  7. Βάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω λίγα τυριά και κρέμα γάλακτος.
  8. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ