Συστατικά
- 1 1/2 λίτρο σούπα, που έχει περισσέψει, μοσχάρι ή κοτόσουπα
- 100 γρ. ρύζι γλασέ, προαιρετικά
Για το αβγολέμονο
- Advertisement -
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 2 αβγά, μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- φέτες λεμόνι
- παξιμάδια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Προαιρετικά, αν θέλουμε η σούπα μας να έχει ρύζι, μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το ρύζι γλασέ και βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Για το αβγολέμονο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε αργά 2-3 κουταλιές από τη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ πίσω στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ελαφρά.
- Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.