Συστατικά
Για τη φάβα
200 γρ. φάβα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σούπα
100 γρ. νερό, βραστό
αλάτι
πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 καρότο
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. κάππαρη
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. κρουτόν
Μέθοδος Εκτέλεσης
-Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
-Σουρώνουμε τη φάβα από το νερό.
-Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φάβα, σοτάρουμε για 2
λεπτά, και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει τη φάβα.
-Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φάβα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
-Χτυπάμε τη φάβα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια λεία και βελούδινη υφή.
Για τη σούπα
-Βάζουμε τη φάβα σε ένα βαθύ μπολ.
-Προσθέτουμε το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αραιώσει ομοιόμορφα η φάβα και να μην είναι σφιχτή.
-Κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
-Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, τον μαϊντανό και την κάππαρη.
-Προσθέτουμε τη σούπα φάβας στα μπολ, και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-Σερβίρουμε με κρουτόν.