15.4 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σουτζουκάκια ψημένα στο φούρνο με σάλτσα και πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές

Ελαφριά και πεντανόστιμα!!!

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα

- Advertisement -
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 – 3 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε πρώτα το ψωμί στο κρασί.
Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
Συγχρόνως, βράζουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 15′ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια.

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ίσα που να τα χωράει και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10΄ με 15′ μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με το φούρνο.
Στο τέλος τα βουτάμε στη σάλτσα και τα βραζουμε στη σάλτσα για 5′ με 10′.

Για τις πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές

Τις έπλυνα πολλές φορές κομμένες για να φύγει το άμυλο τους και αφού πρώτα τις στεγνωσα με χαρτί κουζίνας τους έριξα αλάτι, πάπρικα γλυκιά, σιμιγδάλι ψιλό και λίγο ελαιόλαδο.
Τις τοποθέτησα σε ταψί με λαδόκολλα και τις έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220° μέχρι να πάρουν χρώμα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ