17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σπαγγέτι αλά καρμπονάρα

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (500 γρ.) σπαγέτι
  • 8-10 φέτες (100 γρ. περίπου) ιταλική παντσέτα (Pancetta), κομμένες σε μικρά
  • κυβάκια ή μπέικον σε τετραγωνάκια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. νιφάδες παρμεζάνας
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Ψήνετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα στραγγίζετε κρατώντας 1/4 φλ. περίπου από το νερό τους.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα με λίγο από το νερό τους για να μείνουν ζεστά. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα πολύ μεγάλο, βαρύ τηγάνι (ή ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα) και τηγανίζετε μέσα την παντσέτα ή το μπέικον, μέχρι να ροδίσει.

  •  Βήμα 3

    (Για να έχετε χρόνο, αποσύρετε το τηγάνι για λίγο από τη φωτιά μέχρι να χτυπήσετε τα αβγά και το ξαναβάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί).

  •  Βήμα 4

    Χτυπάτε με το σύρμα σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε λίγο-λίγο το ζεστό νερό από τα μακαρόνια. Προσθέτετε τα ζεστά μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύετε με δυο ξύλινα κουτάλια με την παντσέτα ή το μπέικον μέχρι να ξαναζεσταθούν όλα.

  •  Βήμα 5

    Ύστερα, τα περιχύνετε σιγά- σιγά με το μίγμα των αβγών, τα ανακατεύετε για να πάνε παντού και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά (με τη ζέστη των μακαρονιών τα αβγά θα πήξουν γρήγορα κι εσείς δεν τα θέλετε ομελέτα, η σάλτσα πρέπει να είναι σαν κρέμα). Τα πασπαλίζετε με αλάτι, μπόλικο πιπέρι, παρμεζάνα και λίγο μαϊντανό και σερβίρετε την καρμπονάρα συνοδεύοντάς την με επιπλέον νιφάδες παρμεζάνας.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ