Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τις αντζούγιες και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το μπούκοβο, την κάππαρη, τις ελιές, τη ντομάτα, 1-2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα σπαγγέτι και σιγοβράζουμε 2-3 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.