16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Σπαγγέτι πουτανέσκα

Συστατικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι, Νο6
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. αντζούγιες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

- Advertisement -
  • ελαιόλαδο
  • βασιλικό
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε τις αντζούγιες και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, την κάππαρη, τις ελιές, τη ντομάτα, 1-2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα σπαγγέτι και σιγοβράζουμε 2-3 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, βασιλικό και πιπέρι.

akispetretzikis.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ