Υλικά
-
300 γραμ. νερό
-
450 γραμ. ζάχαρη
-
500 γραμ. λεμόνι στυμμένο και στραγγισμένο
-
φλούδες από λεμόνι για άρωμα στο σιρόπι
-
φύλλα από δυόσμο για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
Βήμα 1
Κάνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό, το οποίο αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά.
- Advertisement - -
Βήμα 2
Για επιπλέον άρωμα μπορούμε στο βράσιμο να χρησιμοποιήσουμε φλούδα από ένα λεμόνι (μόνο το κίτρινο).
-
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο.
-
Βήμα 4
Για το σερβίρισμα, αναμιγνύουμε 1 μέρος από το σιρόπι με 3 μέρη από νερό ή σόδα.
-
Βήμα 5
Στολίζουμε στο ποτήρι με φύλλα δυόσμου και φέτες λάιμ.