17.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

Υλικά
1300 γρ. Σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό απο 1 πορτοκάλι.
Λίγη μαστίχα
Χυμό απο 1 λεμόνι
Αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα.

- Advertisement -

Πλένω το σταφύλι, βαζω σε κατσαρόλα στρώσεις σταφύλι με ζάχαρη ενναλαξ και το βάζω το ψυγείο όλο βραδυ.Την επόμενη τον ένα πορτοκάλι και βαζω στη φωτιά
Όταν πάρει βράση για 5 λεπτά το αφήνω να λίγες ώρες και μετά το δένω σε δυνατή φωτιά μαζί με τη μαστίχα για περίπου 10 -15 λεπτά . Στο τέλος Ρίχνω το λεμόνι..

Παίρνω αμύγδαλα τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά να βράσουν για 3-4 λεπτά τα σουρώνω , τα ξεπλένω με κρύο νερό, τα ξεφλουδίζω, τα κόβω στη μέση και τα βάζω σε ένα τηγάνι για δύο-τρία λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, έπειτα τα ρίχνω μέσα στο γλυκό.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ