15.3 C
Trikala
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τηγανιά με πανσέτα και πιπεριές

Υλικά:

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 150 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 800 γρ. πανσέτα
  • 70 ml κόκκινο κρασί
  • 100 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με το ελαιόλαδο.
  2. Χοντροκόβουμε το σέλερι και το κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σοτάρουμε για 7 – 8 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
  4. Προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές σε κυβάκια, την πανσέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο.
  5. Καπακώνουμε και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.
  6. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 10 – 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, έτσι ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι βαλσάμικο και το μέλι, αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και αφαιρούμε από την φωτιά.
  8. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μαζί με λίγη ρίγανη και φρέσκο ελαιόλαδο.

Tips:

  • Άμα θέλουμε να πάρει πιο ωραίο χρώμα η πανσέτα, μπορούμε να την ψήσουμε στην αρχή μόνη της σε ένα τηγάνι.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ