18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τηγανητά αυγά με αβοκάντο

Συστατικά

  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 4 ραπανάκια
  • 100 γρ. τοματίνια, πολύχρωμα
  • 200 γρ. ρόκα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 4 αυγά, τηγανητά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κοτσάνι τους και τα βράζουμε- μπλανσάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα κρυώνουμε, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με τη ρόκα, το αλάτι, το πιπέρι , τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση. Αφαιρούμε το κουκούτσι και τη φλούδα τους.
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο.
  • Από πάνω βάζουμε τα αβοκάντο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Πάνω σε κάθε αβοκάντο βάζουμε ένα τηγανητό αυγό.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ