12.6 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το πιο νόστιμο Κοντοσούβλι στο φούρνο

Υλικά

- Advertisement -

Για τη μαρινάδα:

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • ½  πράσινη πιπεριά
  • ½  κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το κοντοσούβλι:

  • 800 γρ. χοιρινό (ώμος), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • ½  πράσινη πιπεριά, κομμένη
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • ½  ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1-1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 μεγάλο ξύλινο σουβλάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το χοιρινό κρέας, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μια πρέζα ρίγανη.

Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας: 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη, ½  πράσινη πιπεριά, ½  κρεμμύδι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το χοιρινό. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες.

Μουλιάζουμε το ξύλινο σουβλάκι σε λίγο νερό και περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού στο σουβλάκι. Ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος, προσθέτουμε φέτες από κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα.

Τοποθετούμε το κοντοσούβλι σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με μια καλή πρέζα ρίγανη.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 80 λεπτά. Μετά από 60 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό, γυρίζοντας το από την άλλη πλευρά στα μισά του χρόνου.

Συμβουλή: Ενώ ψήνεται το κρέας, μπορούμε να το αλείψουμε με με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 φορές.

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ