26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Τουρλού λαχανικών καλοκαιρινό

Υλικά συνταγής
κολοκυθάκια: 500 γρ., καθαρισμένα
μελιτζάνες: 2, καθαρισμένες
πιπεριές: 4 κίτρινες και κόκκινες, γλυκές
ντομάτες: 2, ώριμες
ντοματίνια: 8, πλυμένα
κρεμμύδια ξερά: 4 ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
φρέσκα μεσογειακά μυρωδικά: 1-2 κουταλιά της σούπας από δυόσμο, ρίγανη, βασιλικό ή μαϊντανό

- Advertisement -

Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζετε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για 20’. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.

Πλένετε τις πιπεριές και αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις κόβετε σε κομμάτια. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κομμάτια.

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους και τα υγρά τους. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές για 3’-4’.

Προσθέτετε το μυρωδικό, τα ντοματίνια και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον κύβο (αν βάλετε) και λίγο ζεστό νερό. Βράζετε το φαγητό για 45’-50’, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι του, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη λιώσουν τα λαχανικά.

Mix & Match
Το πιάτο σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού. Κι ένα κρασί στο χρώμα που έχει το καλοκαιριάτικο σούρουπο: το ROSE SEC, με την καραμελένια γεύση του, την αρμονική οξύτητα και τις ντροπαλές ταννίνες. Τα πικάντικα αρώματα από μπαχαρικά, ώριμα κόκκινα φρούτα και ντομάτα γίνονται ένα με το τουρλού.

icookgreek.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ