23.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τούρτα Κωκ

Για το παντεσπάνι
5 Αυγά
125 γρ. Ζάχαρη
155 γρ. Αλεύρι Φαρινάπ
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
2 Βανίλιες
4 κ.σ. Λάδι

- Advertisement -

Για το σιρόπι
200 γρ. Ζάχαρη
200 ml Νερό
1 Βανίλια

Για την κρέμα
40 με 50 γραμ. Κρέμα Αραβοσίτου (Κάστερ Πάουντερ)
500 ml Γάλα
4 κ.σ. Ζάχαρη
1 Βανίλια

200 ml Κρέμα Γάλακτος
1 κ.σ. Ζάχαρη Άχνη

Για το γλάσο
200 γρ. Κουβερτούρα Μαύρη
200 ml Κρέμα Γάλακτος
1 κ.σ. Λάδι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν αφού το έχουμε κοσκινίσει πρώτα.
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες με το λάδι.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα (Η φόρμα είναι 26 εκατοστά για αυτή τη δόση. Εγώ έβαλα το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες γιατί το έφτιαξα για τη δουλειά μου).
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Φτιάχνουμε την κρέμα όπως αναγράφεται στην συσκευασία της και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία να ακουμπάει την κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση:
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
Αφού κρυώσει πολύ καλά η κρέμα την ανακατεύουμε με το μίξερ ώστε να γίνει λεία.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία μαρίζ τις δύο κρέμες.
Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα στο παντεσπάνι, σκεπάζουμε με το άλλο μισό παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Φτιάχνουμε την γκανάζ και τη ρίχνουμε επάνω στο γλυκό.
Το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα ακόμα.
Έγινε πεντανόστιμο!!

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ